onsdag 22 oktober 2014

USA - Lake Ontario och Fingerlakes

Då fortsätter vi med vår USA - resa. Idag ska jag visa er bilder från lake Ontario som vi bara bodde  några minuter ifrån och från några av de Fingerlakes. Dit hade vi kanske 30 min. 

En av de första kvällarna var vi bortbjudna till en underbar restaurant direkt vid sjön Ontarios strand. Ontario är den minste av de stora sjöarna där i Norra Amerika. Men även den är så stor att man inte kan se till andra sidan när man står på strandkanten.  



Hit kommer gäster med sina båtar för att äta en jätte god middag och stämningen där är verkligen speciellt. 



Först minglade man lite där i trädgården vid strandkanten. Sedan satt man bakom de stora fönstren och kollade på en vacker solnedgång. Här upplevde vi en fantastisk kväll. 



En annan dag åkte vi till en av de elva Fingerlakes. Där fanns de här stugor som är byggda på vattnet. Det är populärt att köpa en sådan även om de är riktig dyra. 






Åkte man längst denna sjön så fanns det sånna här villor och här är de näst dyraste tomter i hela USA. 



Vänner till våra vänner bor på en annan Fingerlake och där var vi bortbjudna till en båtresa med deras partybåt.
Här ser ni huset med tillhörande bryggan och båtgaraget.






Det här är vid lake Ontario, ganska nära där vi bodde andra halvan av vår semester. Här får man inte gå till stranden för det är privat ägda tomter.



Bakom de husen ovan hände en fruktansvärd tragedi på julafton i fjol. En man tände på åtta hus och sköt ihjäl två brandmän.
Detta hörde vi genom nyheterna här i Sverige. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar